Pioneer CDJ-3000 Professional Multi Player

Pioneer CDJ-3000 Professional Multi Player

0 beoordeling(en). 0 beoordeling(en).
€2.147,93
Aantal:
-
+
Merk: Pioneer
Model: PICDJ-3000
Beschikbaarheid: Niet op voorraad

de Pioneer DJ CDJ-3000. Dit is ons nieuwe topmodel wat in de plaats komt van de NXS2. Ookal heeft deze speler geen CD drive meer, het type nummer blijft CDJ wat tegenwoordig een begrip is geworden voor een professionele speler voor DJs.

 

Er zijn behoorlijk wat verschillen en nieuwe features tussen deze modellen die wellicht in eerste opzicht niet direct opvallen. In vergelijking tot de CDJ-2000NXS2 is de CDJ-3000 iets breder en dieper, tevens heeft de CDJ-3000 een aluminium bovenplaat.

 

Meer serieuze veranderen van de CDJ-3000 zijn onder andere een nieuwe MPU, dit is een combinatie van 2 ARM processors (een dual core en een quad core) die tezamen een hele soepele gebruikservaring aan de gebruiker geven. Je merkt het verschil direct als je een track inlaad of als je door je tracks heen bladert. Hot Cue’s kunnen ook vrijwel direct worden ingeladen als je een track in laad en Hot Cue laden is geactiveerd.

 

Het grote 9’’ scherm heeft een hogere resolutie en vooral veel meer scherm ruimte (+29%), ook heeft de nieuwe display 50% meer helderheid voor betere zichtbaarheid in fel omgevingslicht (zoals buiten in de zon). Het is een single-touch scherm waarmee je met een swipe door je tracks kunt scrollen en tracks kunt aanraken om ze te in laden. Maar natuurlijk werkt de rotary nog steeds zoals vertrouwd. Op het podium is een klik van de rotary zekerheid dat je een positie wilt scrollen, en met een swipe blijf je een variabele factor houden.

 

Zoals ook bij voorgaande spelers in het top segment is ook de Jog serieus onder handen genomen. Het mechanische gevoel is gebleven maar het draait nu soepeler dan ooit. Tevens is het Jog Display geupdate, hier zit nu een 3.5’’ LCD display in plaats van het matrix display wat al gebruikt wordt sinds de CDJ-1000 in 2001. Ook de schakelaars onder de Play/Cue/Hot Cue knoppen zijn vernieuwd, deze hoeven minder ver ingedrukt te worden om te activeren en worden getest op 1.000.000 key presses.

 

Andere nieuwe features:

  • Dual waveform, toont preview van Master waveform in gesyncte decks
  • Hardware Beat Jump knoppen, instelbare stap groote
  • Hardware 4- en 8-beat loop knoppen, doen tevens dienst om de loop lengte te halveren of verdubbelen (CDJ-3000 restart de loop niet als je dit doet, de NXS2 doet dit wel)
  • Slip en Quantize knop verplaats, zit nu links naast het overhoek van het display
  • Touch/Release instelling is nu 1 draaiknop