Pioneer DJ RB-DMX-1 en Rekordbox update

Aangemaakt door: admin Categorie: Nieuws Aangemaakt op: 2018-01-19 Hits: 703

Nieuwe verlichtingsmodus voor rekordboxTM, wordt gelanceerd in februari

Synchroniseer moeiteloos verlichting met muziek via de nieuwe gespecialiseerde DMX-interface.

Na de lancering van rekordbox versie 5.1 op 18 januari 2018 verschijnt op 20 februari 2018 de volgende versie van onze muziekbeheerapplicatie, rekordbox. De geüpdatete software bevat nieuwe rekordbox dj-functies waaronder de verlichtingsmodus, waarmee je gemakkelijk de verlichting kunt synchroniseren met je muziek tijdens een optreden.

Aan de hand van het geavanceerde algoritme voor frasenanalyse in rekordbox (versie 5.1) creëert de verlichtingsmodus automatisch spannende lichtsequenties die aangepast zijn aan de nummers in jouw rekordbox-bibliotheek, wat de voorbereidingstijd voor optredens drastisch verlaagt. De informatie die wordt gegenereerd in de verlichtingsmodus kan worden verstuurd naar elke verlichtingsarmatuur die DMX5121 ondersteunt via de RB-DMX1, een nieuwe gespecialiseerde DMX-interface.

De verlichtingsmodus gebruiken

Om DMX512-ondersteunde verlichtingsarmaturen te besturen met rekordbox dj heb je de gespecialiseerde DMX-interface RB-DMX1 nodig.

De RB-DMX1 is verkrijgbaar vanaf midden februari 2018 tegen een adviesprijs van € 399 inclusief btw. Hij wordt geleverd met een gebundelde licentiesleutel voor onze professionele dj-app, rekordbox dj, ter waarde van € 139. 

 

1DMX512 is een communicatieprotocol dat gebruikt wordt om apparatuur voor podiumverlichting te besturen.

 

BELANGRIJKSTE KENMERKEN VAN REKORDBOX VERLICHTINGSMODUS

Automatische creatie van lichtpatronen afgestemd op je muziek

Het recent ontwikkelde algoritme voor frasenanalyse in rekordbox detecteert kenmerken van elke frase in een nummer. Vervolgens worden er automatisch efficiënte lichtpatronen gecreëerd die perfect afgestemd zijn op de fraseninformatie. Dit minimaliseert de tijd die je nodig hebt om je voor te bereiden op een dj-set met lichtshow.

Macro Mapping-functie om lichtpatronen gemakkelijk aan te passen

Pas de lichtpatronen gemakkelijk aan door je favoriete sequenties te selecteren uit een waaier van voorinstellingen. Selecteer intuïtief patronen uit miniatuurafbeeldingen die zowel de beweging van de verlichtingsarmatuur als de kleuren en tinten van de lichtpatronen visualiseren. Je kan je lichtshow snel bewerken en afstemmen op de stemming van het feest of verzoeknummers.

Macro Editor-functie om intuïtief lichtsequenties te bewerken

Stel je lichtpatronen precies af door rekening te houden met de informatie van de nummeranalyse zoals golfvormen en beatgrid. Je kan handmatig patronen bewerken met de intuïtieve GUI terwijl je de muziek beluistert.

Armatuurbibliotheek voor een flexibele configuratie van verlichtingsarmaturen

Met behulp van de verlichtingsarmatuurbibliotheek van AtlaBase Ltd ondersteunt de verlichtingsmodus DMX-armaturen van tal van producenten. Creëer en bewaar meerdere configuraties voor verlichtingsarmaturen met armaturen die je hebt toegewezen in de rekordbox-armatuurbibliotheek. Lichtpatronen worden automatisch opnieuw gecreëerd voor elke armatuurconfiguratie zodat je de configuratie die je wilt gebruiken gemakkelijk kan veranderen naargelang de grootte en het doel van het evenement en de zaal. De armatuurbibliotheek van AtlaBase bevat meer dan 13.000 unieke armaturen. In het onwaarschijnlijke geval dat je je armatuur niet vindt, kan je een verzoek plaatsen op het Pioneer DJ-forum. Vervolgens wordt de armatuur na een paar werkdagen toegevoegd.

 

Over AtlaBase

AtlaBase is de meest complete database van verlichtingsarmaturen en andere producten in de entertainmentsector.

Het AtlaBase-team bestaat uit een groep professionals die zorgvuldig gegevens hebben toegevoegd over duizenden producten van nagenoeg elke producent ter wereld. De missie van het bedrijf is de gespecialiseerde ontwikkeling en ondersteuning van de bibliotheek. 

BELANGRIJKSTE KENMERKEN VAN DE RB-DMX1

Als hij via een USB-kabel verbonden is met een pc/Mac, kan de RB-DMX1 een aantal DMX512-ondersteunde verlichtingsarmaturen besturen door informatie van de verlichtingsmodus te converteren naar het DMX512-protocol.

Compacte, robuuste behuizing

De RB-DMX1 2 neem je overal met je mee zonder je zorgen te hoeven maken. De unit is compact en draagbaar, en uiterst robuust dankzij zijn naadloze aluminium behuizing, met overhangende randen die de terminals beschermen.

Inclusief rekordbox dj-licentie

De RB-DMX1 wordt geleverd met een gebundelde licentiesleutel voor onze professionele dj-app rekordbox dj zodat je de digitale nummers die op je computer zijn opgeslagen, kan beheren. Door de RB-DMX1 en de verlichtingsmodus van rekordbox dj te combineren, creëer je lichtshows die perfect zijn afgestemd op je dj-set.

RB-DMX1 Specificaties

DMX-kanalen

1 universe (512 ch)

Ingangs- en uitgangsaansluitingen

DMX-uitgangsaansluiting

XLR-connector (3 pin) x 1

USB-aansluiting

Type B x 1

Stroomtoevoer

DC 5 V

Nominale stroom

500 mA

Afmetingen (B x D x H)

90,0 × 90,0 × 41,5 mm

Gewicht van de unit

0,3 kg (0,65 lb)

Accessoires

USB-kabel x 1

Gebruiksaanwijzing (garantie) x 1

Licentiesleutelkaart (rekordbox dj) x 1

Specificaties rekordbox

Compatibele OS

Mac

macOS High Sierra 10.13 (geüpdatet naar de laatste versie)

macOS Sierra 10.12 (geüpdatet naar de laatste versie)

OS X 10.11, 10.10 (geüpdatet naar de laatste versie)

Windows

Windows® 10, 8.1, 7 (geüpdatet naar de laatste versie)

CPU

Intel® processor Core™ i7, i5, i3

Intel®-processer Core™ i7 en i5 2,0 GHz of hoger

Geheugen

4GB of meer RAM

* Disclaimer: specificaties en prijzen zijn onderhevig aan veranderingen.

* rekordbox is een geregistreerd handelsmerk van Pioneer DJ Corporation.

* Mac, OS X of macOS zijn geregistreerde handelsmerken van Apple Inc. in de VS en andere landen.

* Windows is een geregistreerd handelsmerk van Microsoft Corporation in de VS en andere landen.

* Intel en Intel Core zijn geregistreerde handelsmerken van Intel Corporation in de VS en andere landen.

* De namen van producten, technologieën en bedrijven in deze teksten zijn handelsmerken van hun respectievelijke eigenaars.

Over Pioneer DJ

Pioneer DJ Europe Ltd is de dochteronderneming van Pioneer DJ Corporation die verantwoordelijk is voor de verkoop en marketing in de EMEA-zone. Pioneer DJ is al meer dan 20 jaar marktleider in het ontwerpen en produceren van innovatieve apparatuur en software voor dj’s. Het bedrijf werkt nauw samen met dj’s en clubs om hoogtechnologische producten af te leveren die inspireren en de internationale dance-industrie mee vormgeven. Recent lanceerde het een nieuwe reeks muziekinstrumenten voor productie en live performances. Zijn portefeuille omvat merken als TORAIZ, Pioneer Professional Audio en Pioneer DJ Radio, alsook de sociale platformen KUVO en DJsounds. Pioneer DJ Corporation is een private onderneming met hoofdkantoor in Yokohama, Japan en wordt geleid door voorzitter Yoshiaki Ide en CEO Akio Moriwaki.

Laat een bericht achter