Nieuw: Pioneer DJ Toraiz AS-1

Aangemaakt door: thomas Categorie: Nieuws Aangemaakt op: 2017-01-19 Hits: 712

Donderdag 19-01-2017 kondigt Pioneer DJ de Toraiz AS-1 aan, onze nieuwe analoge synthesizer die stand-alone gebruikt kan worden of in combinatie met onze Toraiz SP-16 Sample Player.
Net zoals de SP-16 is de AS-1 ontwikkeld in nauwe samenwerking met Dave Smith en heeft hij analoge VCO (2x), VCF (2x) en VCA circuits. Hiermee kan de AS-1 een krachtig analoog geluid genereren.

De AS-1 heeft een analoge synthese engine aan boord die gebaseerd is op het analoge circuit uit Dave Smith Instruments’ Prophet 6 synthesizer.
 

Als de AS-1 in combinatie gebruikt wordt met de SP-16 worden deze met MIDI op elkaar aangesloten en kan de AS-1 dus het tempo volgen van de SP-16.
 

De SP-16 kan op zijn beurt weer met een CAT5 kabel aan de ProDJ Link worden aangesloten waardoor de hele keten het tempo van de DJ set kan volgen.
 

Aan effecten zijn er 2 24-bit 48kHz effect engines, afgeleid van die in de Prophet 6, die samen 7 effecten bieden. De effect engines zijn digitaal, maar indien de bypass wordt ingeschakeld blijft al het geluid in een analoog pad.
 

Aangezien de AS-1 ontworpen is als performance instrument is er veel aandacht gegevens aan de interface. Het keyboard biedt 1 octaaf toetsen die natuurlijk ge-transposed kunnen worden. De schaalverdeling kan zo gekozen worden dat alleen toonsoort correcte noten kunnen worden aangeslagen.
 

De slider aan de linker zijde is gelijkend op die die op de SP-16 zit en hiermee kunnen snel een tot wel 7 parameters bediend worden. Welke van de 7 en hoeveel modulatie je van ieder beinvloed met de slider kan ingesteld worden.

 

 

De arpeggiator genereert een accoord patroon die aangepast kan worden naar eigen smaak.

 

De 64-step sequencer biedt de mogelijkheid om uitgebreide patronen te kunnen programmeren.
Middels het heldere witte OLED display kan snel de nodige info worden afgelezen.


Standaard heeft de AS-1 495 presets aan boord om je alvast wat inspiratie te geven, er is nog ruimte om dit zelfde aantal aan eigen programma’s op te slaan in de 5 geheugen banken.

 

Adviesprijs is 549,- incl BTW en hij is verkrijgbaar vanaf maart 2017

Tags:

Laat een bericht achter