Pioneer DJ DDJ-RZX en Rekordbox

Aangemaakt door: thomas Categorie: Nieuws Aangemaakt op: 2016-07-01 Hits: 2455

De DDJ-RZX is onze nieuwe top-end controller, ontworpen om het meeste uit Rekordbox DJ te halen in combinatie met de nieuwe Plus Pack : Rekordbox dj Video. 

Aangezien het een controller is, is een computer nodig met een Rekordbox muziek/video library om ermee te kunnen werken.

De setup van de RZX en een computer komt redelijk in de buurt van een oude bekende, de DVJ en SVM combinatie, echter is het nu software matig

Qua layout lijkt de RZX op een RZ met uitbreiding van 3 aanraakgevoelige schermen van 7”. Om met video te kunnen werken zijn preview schermen nodig, deze nieuwe controller heeft 3 schermen van 7” (net zoals de CDJs).

Hierop kun je o.a. video’s previewen, Effecten monitoren en parameters aanpassen en combineren.

Ook is er Camera FX, gebruik een live feed van een digitale camera die op de computer is aangesloten in je mix.

De DDJ-RZX heeft verder alle features die bekend zijn van onze voorgaande controllers zoals : 8 multicolored pads per deck, vernieuwde microfoon inputs, 3-band EQ op de mic en Mic FX (Echo, Reverd, Pitch en V-tune).

Natuurlijk is de mixer een hardware mixer die je ook kunt gebruiken zonder computer, zijn de jogs full-sized en heeft de mixer de zelfde ruime layout als een DJM-900NXS2.

Er worden hoge kwaliteit DA converters gebruikt om de best mogelijke geluidskwaliteit te geven zodat de hardware geen beperkende factor hierbij is.

De uitgebreide effect sectie maakt het mogelijk om Sound Color FX en Beat FX tegelijk te gebruiken middels de touch screens.

De Color FX heeft, net als de nieuwste DJMs, een sub-parameter knob zodat ook de ‘kleur’ van een filter aangepast kan worden.

Net zoals de andere Rekordbox DJ controllers is er een Release FX.

Met de DDJ-RZX een software licentie meegeleverd voor Rekordbox DJ, de DVS Plus Pack en de nieuwe Video Plus Pack.

Een compleet nieuwe feature die de RZX in combinatie met Rekordbox DJ heeft is de Active Censor. Deze functie maakt het mogelijk dat tijdens het afspelen er voor bepaalde passages automatisch effecten kunnen worden geactiveerd. Je geeft hierbij een gedeelte aan net als een loop (met een in en out punt). Als de track wordt afgespeeld zal er op het aangegeven stukje een effect te horen zijn zodat eventuele ‘platte’ woorden gecensureerd kunnen worden… niemand zit op het F-woord te wachten tijdens een trouwerij bijvoorbeeld.

 

Rekordbox DJ Video Plus Pack

Deze nieuwe Plus Pack, een uitbreiding voor Rekordbox DJ, is nodig om het maximale uit de reeds genoemde DDJ-RZX te halen. De basis van deze uitbreiding is de mogelijkheid om (HD) video bestanden af te kunnen spelen middels rekordbox DJ.

Tevens is er de mogelijkheid om teksten als overlays toe te voegen en automatische slideshows voor een map met afbeeldingen. Ook kun je een digitale camera op je computer aansluiten en de beelden gebruiken in je set.

Met de crossfader kun je video fades maken, gecombineert met een an de Transistion FX.

De video plus pack werkt alleen op Rekordbox DJ versie 4.2 en hoger, zorg dus dat je de laatste versie gebruikt.

 

Prijs / Beschikbaarheid

DDJ-RZX heeft een adviesprijs van 2999,- incl BTW en wordt verwacht eind juli 2016

Rekordbox Video Plus Pack heeft een adviesprijs van 159,- incl BTW en wordt verwacht in juli 2016 (aankoop alleen online: (https://rekordbox.com/en/store/)

Laat een bericht achter